De kracht van werkvormen

Door een goede opbouw en afwisselende werkvormen te gebruiken, creëer je een fijne flow en werk je met een groep toe naar een concreet resultaat. Maar wat is nou belangrijk bij je keuze voor de juiste werkvormen? In deze blog delen we onze belangrijkste tips met je.

Met deze skills vergroot je jouw Creative Confidence

Wat is Creative Confidence? En wat zijn de skills die je Creative Confidence vergroten? In deze blog delen we welke angsten je in de weg kunnen zitten om je creativiteit ten volle te benutten. En geven we je simpele tips en oefeningen om ze te beslechten!

Een nieuwe visie ontwikkelen? Onze aanpak

Wat is onze visie op de toekomst? Waar werken we als organisatie de komende jaren naartoe? Waar gáán we allemaal voor? Die vragen vang je in de visie van je organisatie. Onze aanpak om ervoor te zorgen dat dat medewerkers ook écht enthousiast zijn over je organisatievisie delen we in deze blog.  

Meer ideeën in je brainstorm? Denk in kansdomeinen!

Kom je aan het einde van een brainstormsessie tot de conclusie dat veel ideeën toch wel in hetzelfde ‘gebied’ liggen? Zonde en een gemiste kans! In deze blog laten we je zien hoe je – als facilitator, maar ook gewoon in je werk – kansdomeinen kunt gebruiken om breder oplossingen te bedenken voor een vraagstuk.

Zo maak je je solicitatieprocedure een stuk creatiever

Op zoek naar nieuwe collega’s met een groot creatief denkvermogen, terwijl je sollicitatieprocedure hartstikke standaard is – dat kan anders! In deze blog delen we hoe je de sollicitatieprocedure een creatieve boost geeft.

De magie van experimenteren: zo doe je dat!

Eeuwig zonde: een uitgebreid plan gemaakt dat dan tóch niet werkt in de praktijk. Makkelijk te voorkomen, door te experimenteren! In deze blog lees je de voordelen en een handig stappenplan.

Hybride energizers: voor energie én verbinding

Geen verbinding tussen deelnemers in een hybride sessie? En daalt de energie tot een dieptepunt? Probeer dan hybride energizers! Daarmee creëer je direct energie én een groepsgevoel. Wij testten er verschillende, in dit blog lees je onze negen favorieten.

Weg met de saaie vergaderopstelling!

Van de standaard vergaderopstelling die je vaak terugziet op locaties worden wij niet echt gelukkig. Dat kan beter! Hoe je de ruimte voor je creatieve sessie dan wél goed inricht? Dat lees je in deze blog.

17 facilitator tips voor je hybride sessie

Van online naar hybride sessies, waarbij een deel van de groep aanwezig is op een fysieke locatie en een deel online meedoet. Hoe doe je dat als facilitator? In deze blog delen we maar liefst 17 tips met je om van je hybride sessie een succes te maken.