Associëren kun je leren: slimme brainstormtechnieken

Associaties zijn sterk én werken lang door. Niet zo gek dus dat veel creatieve werkvormen teruggrijpen op ons associatievermogen. In deze blog delen we een aantal brainstormtechnieken met je, die volledig gestoeld zijn op de kracht van associëren. Doe je mee?

Héél veel icebreakers

Kennismakingsoefeningen, icebreakers of check-ins: ons maakt het niet hoe je ze noemt, als je het maar doet! Want een persoonlijke kennismaking zorgt gegarandeerd voor een fijne sfeer tijdens je sessie, training of vergadering. In deze blog delen we onze favorieten.

Spelregels Creatief Denken

Creatief denken gedijt het beste bij een aantal basis spelregels. Hierdoor creëer je de meest optimale condities om eens even goed out-of-the-box te kunnen denken. In deze blog delen we de gouden spelregels van creatief denken met je. Want creatief denken kan iedereen!

Online faciliteren: zo word je nóg beter

Geef eens wat vaker iemand de beurt! Na meer dan 100 online sessies en trainingen te hebben begeleid is het hoog tijd voor een nieuwe blog met online facilitator tips en trics. Zodat jij het maximale uit je online creatieve sessie haalt.

LEGO in je online sessie

LEGO inzetten in je online sessie? Dat kan heel goed! We gebruiken regelmatig deze kleine gekleurde blokjes in onze trajecten of trainingen. Hoe je op een slimme en simpele manier gebruik maakt van LEGO, lees je in deze blog.

LEGO SERIOUS PLAY vs PLAYMOBIL Pro: de voor- en nadelen

Wat zijn de grootste verschillen tussen LEGO SERIOUS PLAY en PLAYMOBIL Pro? We gebruiken beide kits regelmatig in onze innovatietrajecten. Wanneer zet je nu de gekleurde blokjes in, en wanneer de Playmobil poppetjes? In deze blog zetten we de grootste verschillen op een rij.

10 online energizers voor je sessie

Online energizers gebruiken we bij STORMPUNT niet vaak. Zonde eigenlijk, want online energizers kunnen letterlijk zorgen voor hernieuwde energie in een groep. Dus organiseerden we een ZomerStorm experiment geheel in het teken van online energizers. We testten er tien, die we delen in deze blog.     

15 online brainstorm tips voor grote groepen

Kun je online net zo effectief brainstormen als face-to-face? Is het überhaupt mogelijk om via videomeetings creatief samen te werken in grote groepen? Wij testten het uit! Lees onze 15 online brainstorm tips die van je sessie met een grote groep zeker een succes maken.