Workshops

 

Van creatief denken tot hybride werkvormen, het gebruik van LEGO of juist een interactieve serious game. Vanuit STORMPUNT bieden we diverse korte workshops aan om organisaties kennis te laten maken met een nieuwe manier van werken. Op deze pagina geven we een overzicht van de workshops. Heb je een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op, zodat we kunnen kijken of je we je hierbij kunnen helpen! En wil je meer de diepte in? Check dan onze uitgebreidere trainingen.

 

Online en offline

Onze workshops bieden we zowel online als offline aan. Ook zijn er een aantal workshops die we hybride kunnen organiseren. De workshops organiseren we alleen op incompany basis. Afhankelijk van de workshop is het mogelijk om deze ook voor grote groepen te organiseren.

 

Een overzicht van onze workshops:

Workshop Online Creatief Samenwerken

Online samenwerken is here to stay. Zoek je naar manieren dat op een creatieve manier te doen? In onze workshop Online Creatief Samenwerken laten we teams ervaren hoe je ook online vol energie en resultaat kunt werken. Met digitale post-its, waarbij we gebruik maken van digitaal whiteboard Miro, naast een videobeltool als MS Teams, Webex of Zoom.

 

Tijdens deze online workshop doorlopen we een aantal creatieve werkvormen, zoals een digitale kennismakingsoefening, het ophalen van ideeën en het aanbrengen van focus. Zaken die je in een reguliere vergadering dus ook kunt doen. Zo ervaart iedereen dat online samenwerken ook op een interactieve manier kan, waarmee mensen vol energie de digitale zaal uit stuiteren!

 

Workshop Hybride werkvormen

Hybride vergaderingen of sessies, waarbij een deel van de mensen fysiek aanwezig is en een deel online. Hoe doe je dat op een interactieve manier, waardoor je alle deelnemers betrekt? In deze workshop maak je kennis met een aantal simpele hybride werkvormen. Daarvoor gebruiken we digitaal whiteboard Miro. Deze workshop bieden we alleen hybride aan, zodat je direct ervaart hoe je de werkvormen kunt inzetten in de dagelijkse praktijk.

 

Innovatie Game

Wil je als team ervaren hoe regels en patronen in de weg zitten bij creatief denken? Dan is onze Innovatie Game daar uitermate geschikt voor! In een uitdagend spel gaan teams aan de slag met het oplossen van een vraagstuk. We stellen ze daarin flink op de proef. De clue van het spel houden we graag nog wat geheim, maar we beloven een flinke portie reflectie en inzicht!

 

De Innovatie Game kan zowel offline gespeeld worden, maar ook online. We combineren de game ook regelmatig met een vervolgtraining creatief denken, waarin we de inzichten van de game direct omzetten naar de praktijk. Kortom: de inzet van een game is altijd maatwerk, afhankelijk van de behoefte van jouw team of organisatie!

 

Workshop Creatief Denken

Wat is creatief denken precies? ‘Kan ik dat ook?’. En hoe doe je dat dan, in je dagelijks werk? In de korte workshop Creatief Denken laten we mensen kennismaken met de basis van creatief denken. Van de theorie tot prikkelende opwarmoefeningen, de creatieve spelregels en het effect van ideekillers. Deelnemers oefenen zelf met creatief denken en ervaren zo dat het gemakkelijker is dan je denkt. Want creativiteit is een vaardigheid en leer je vooral door te doen!

 

Workshop PLAY with LEGO

in samenwerking met Right to Play

Bouwen met LEGO is een fantastische manier om de creativiteit te prikkelen. In deze workshop maken deelnemers kennis met LEGO SERIOUS PLAY. En natuurlijk wordt er vooral gebouwd, waarbij we een vraagstuk vanuit het eigen werk centraal stellen. De deelnemers ervaren zo direct de voordelen van het visueel maken van hun inzichten en ideeën. De workshop kan zowel online als offline worden georganiseerd. Indien de workshop online plaatsvindt werken we met digitaal whiteboard Miro en krijgen deelnemers voorafgaand aan de workshop een pakketje met een klein zakje LEGO thuisgestuurd. Deze workshop organiseren we in samenwerking met Right to Play, een stichting waar we ons graag voor inzetten. Meer informatie over de workshop is via deze pagina te vinden.

 

Meer informatie

Wil je meer informatie over onze workshops? Vul dan het formulier hieronder in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

 

  Ik wil graag meer informatie over:

  Workshop online creatief samenwerken
  Workshop hybride werkvormen
  Innovatie game
  Workshop creatief denken
  Workshop LEGO PLAY