Innovatie en verandering

Van een brainstormsessie van een halve dag, tot een project dat meerdere maanden in beslag neemt: een innovatie- of verandertraject is altijd maatwerk. We bepalen samen vooraf de scope, het gewenste einddoel en wie we bij het traject willen betrekken. Stap voor stap begeleiden we jou door het proces. En we gaan pas weg, als een idee ook daadwerkelijk is gerealiseerd.

 

In onze aanpak maken we gebruik van innovatieve methodieken: van Creative Problem Solving, Design Thinking en Scrum, tot Versimpelen en LEGO® SERIOUS PLAY® of PLAYMOBIL Pro.

 

Offline, online én hybride

We hebben ruime ervaring met het begeleiden van creatieve sessies offline én online, waarbij we met teams in langere trajecten samenwerken. Hiervoor werken we met digitaal whiteboard Miro waar we – of deelnemers nu fysiek of online aanwezig zijn – alle input, ideeën en inzichten vastleggen. In Miro stellen we een programma op, waar we de deelnemers doorheen leiden. Bijkomend voordeel is dat tussen bijeenkomsten door ideeën en inzichten op het digitale whiteboard kunnen worden verrijkt of uitgewerkt. We zorgen daarnaast voor de gehele technische ondersteuning van het proces.

De belangrijkste stappen

 

  • Probleemverkenning

    Wat is je vraagstuk, wie zijn erbij betrokken en wat is het belangrijkste knelpunt dat je wilt oplossen? In deze eerste oh-zo-belangrijke fase maken we scherp waar we mee aan de slag gaan.

 

  • Ideeënfase

    In een creatieve sessie gaan we samen op zoek naar nieuwe ideeën om het probleem op te lossen. Dat doen we nooit alleen, maar altijd samen met medewerkers uit jouw organisatie, en eventuele stakeholders. De beste ideeën zetten we om naar een prototype of pilot.

 

  • Realisatiefase

    Met concrete acties testen we de ideeën in de praktijk. Geen ellenlange planvorming, maar direct beoordelen of iets ook daadwerkelijk werkt. We houden ervan om in snelle experimenten ideeën te testen. Daar helpen we jullie graag bij!

 

 

 

Bekijk ook onze trainingen en workshops

of onze Innovatie Games

 

Weten waarmee jij het best kunt beginnen?

 

 

Meer lezen?

 

In onze blogs delen we onze ervaringen met het begeleiden van (online) sessies en trajecten: van trainingen en brainstormsessies, tot het begeleiden van grote bijeenkomsten. Met veel energie én resultaat.

Meer ideeën in je brainstorm? Denk in kansdomeinen!

Zeven veelgemaakte missers door trainers en facilitators

Zo maak je je solicitatieprocedure een stuk creatiever

De magie van experimenteren: zo doe je dat!