Training Online Faciliteren

 

Online vergaderingen en workshops zijn here to stay. Maar hoe werk je online op een interactieve manier met een groep samen? Hoe ontwerp je een goede online sessie en zorg je ervoor dat iedereen actief meedoet? En op welke manier kun je daar een digitaal whiteboard als Miro voor inzetten? Je leert het in de training Online Faciliteren, waar je in drie dagdelen volop oefent met het begeleiden van groepen online.

 

Ben jij klaar met saaie online vergaderingen waarbij de energie ver te zoeken is en mensen duidelijk met iets anders bezig zijn? Vind je het lastig om interactie te stimuleren, en iedereen aan bod te laten komen? En zoek je naar een manier om meer creativiteit te brengen, waarbij mensen ook écht samen aan de slag gaan? Dan is onze training Online Faciliteren echt iets voor jou. In drie trainingssessies leer je alles over het werken met digitaal whiteboard Miro, het bouwen van een goede online sessie én oefen je actief met verschillende werkvormen. Zo stuiteren deelnemers voortaan na afloop van je online sessie de digitale zaal uit!

 

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor facilitators, voorzitters van vergaderingen, projectleiders, docenten en leidinggevenden. Kortom: voor iedereen die in zijn of haar werk wel eens groepen begeleidt in een online bijeenkomst en daar (nog) beter in wil worden. We werken met groepen van maximaal acht deelnemers zodat er voldoende persoonlijke aandacht is en genoeg tijd om al je vragen te stellen.

 

Wil je graag leren hoe je offline sessies begeleid? Dan is onze Training Faciliteren met Impact geschikter. En wil je graag aan de slag met het begeleiden van hybride sessies en vergaderingen, kijk dan vooral bij onze Training Hybride Faciliteren.

 

Wat leer je?

Na de training ben je in staat om goede online sessies te faciliteren. Zo leer je:

 

 • Hoe je een goede online sessie opbouwt, met voldoende afwisseling, interactie en energie
 • De inzet van diverse type werkvormen, om zo met een groep een maximaal resultaat te behalen
 • Online facilitator skills, zoals het geven van goede instructies, het betrekken van de groep, en hoe om te gaan met groepsdynamiek in een online sessie
 • Het gebruik van digitaal whiteboard Miro voor allerlei type online sessies: van de opbouw van je digitale whiteboard tot het gebruik ervan tijdens de sessie zelf
 • Technische skills om niet alleen zelf een goede online sessie te kunnen begeleiden, maar ook om deelnemers op weg te helpen met de techniek tijdens een sessie.
 • Hoe je asynchroon werken – oefeningen die voorafgaand of tussen sessies door door deelnemers kunnen worden gedaan – kunt inzetten

Leren door te doen

Faciliteren leer je door te doen. Daarom ga je in de training Online Faciliteren veel zelf aan de slag. Je oefent met de techniek in Miro en oefent met het faciliteren tijdens de trainingen zelf. Vooraf ontvang je van ons daarvoor uitgebreide instructies en een draaiboek, zodat je niet zelf het wiel hoeft uit te vinden. De derde en laatste training eindigen we met het begeleiden van een oefensessie, die je zelf voorbereidt. Daarin breng je al het geleerde in de praktijk!

 

Om je te ondersteunen zit de training tjokvol werkvormen en facilitator tips en instructievideo’s, die we met je delen via het Miro bord. Ook ontvang je van ons het boek Creatief Faciliteren met meer dan 50 werkvormen en toegang tot onze Miro FAQ waarin je alle antwoorden op Miro vragen vindt.

“Iedere keer vloog de 3 uur voorbij! De interactie in de training vond ik heel goed,  we mochten veel zelf aan de slag. De sfeer in de training vond ik prettig. Jullie waren rustig, open en maakten gebruik van humor. Heb er veel van geleerd!”

Deelnemer incompany training UWV Loopbaancentrum

Handig om te weten

 

 • Online training

  De training organiseren we online, waarbij we naast Miro gebruik maken van Zoom, MS Teams of Webex. Voor de training hoef je geen betaald Miro account te hebben, je kunt gebruik maken van onze Miro omgeving.

 

 • Tijden

  De training bestaat uit drie trainingen van ieder drie uur. We zorgen voor veel afwisseling en voldoende pauzes tussendoor.

 

 • Kosten

  Deelname aan de training kost 550 euro (excl. BTW). Naast deelname aan de training krijg je ons boek Creatief Faciliteren met meer dan 50 werkvormen, toegang tot onze Template Database, Miro FAQ met instructiefilmpjes en tips én de mogelijkheid om ons tussendoor en na afloop van de training al je vragen te stellen.

Meedoen?

Leuk! De training Online Faciliteren organiseren we op open inschrijving op de volgende data:

 

 • 13 en 20 april en 11 mei, van 14.00 – 17.00 uur. De training vindt online plaats

 

Liever incompany?

Dat kan! Neem voor meer informatie contact met ons op, of vul het aanmeldformulier in. We vertellen je er graag alles over.

Aanmelden

Ik meld me aan voor de Training Online Faciliteren:

 

  13 en 20 april en 11 mei online

  Ik wil graag op de hoogte worden gehouden van nieuwe data
  Ik wil graag meer informatie over een incompany training

   

  Door je aanmelding aan de training, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden