Training Hybride Faciliteren 

 

Van online sessies en workshops gaan we over naar hybride werken. Steeds vaker zal het voorkomen dat een deel van de deelnemers in een fysieke ruimte aanwezig is en een deel online. Maar hoe doe je dat als facilitator op een leuke en interactieve manier? Hoe zorg je ervoor dat alle deelnemers – offline én online – betrokken worden? Welke werkvormen gebruik je en welke technische tools kun je gebruiken? Dat leren we je in onze Training Hybride Faciliteren! 

 

Deze training is geschikt voor facilitators, procesbegeleiders, voorzitters van vergaderingen en projectleiders. Kortom: voor iedereen die in zijn of haar werk wel eens groepen begeleidt. We werken met groepen van maximaal 8 deelnemers, zodat er voldoende persoonlijke aandacht is.

 

Dat doen we zo

 • Op onze trainingslocatie in Utrecht leren we je in een 1-daagse training alle tips en tricks om hybride sessies te faciliteren. Van de techniek tot creatieve werkvormen en het gebruik van digitaal whiteboard Miro in je hybride sessie.
 • Je oefent direct als facilitator op onze locatie met het begeleiden van de groep. Daarbij gebruiken we zowel onze trainingsruimte als de verschillende faciliteerstudio’s die bij ons beschikbaar zijn waardoor je even online kunt deelnemen aan de training. Hierdoor ervaar je direct de verschillen tussen het offline- en online deelnemen én faciliteren in de praktijk.
 • We oefenen ook met de techniek. We gaan aan de slag met verschillende technische opstellingen én het werken met de twee 360 graden camera’s (de Kandao Meeting Pro en Meeting Owl Pro) die we op onze locatie beschikbaar hebben. Daarnaast ervaar je ook hoe je zonder technische snufjes in een ruimte een hybride sessie kunt begeleiden.
 • We gebruiken tijdens de training bij bepaalde werkvormen digitaal whiteboard Miro. Hierdoor laten we je zien hoe je Miro kunt inzetten in een hybride sessie. Ervaring met het werken met Miro is geen vereiste om deel te nemen aan de training. Mocht je voor of na afloop van de training graag willen leren om met Miro te werken, dan raden we je aan onze Training Effectief Online Brainstormen te volgen.
 • Na afloop van de training ontvang je van ons een uitgebreide tipsheet en geven we je een hybride opdracht mee, zodat je direct kunt oefenen met het geleerde binnen je eigen praktijk.
 • Vier weken na afloop van de training organiseren we een online reflectiesessie. In 2 uur delen we alle ervaringen met hybride sessies met elkaar en beantwoorden we vragen.

 

Praktische zaken

 

 • Locatie

  De training vindt plaats op onze locatie in Utrecht op de Goeman Borgesiuslaan 77. Uiteraard houden we ons aan de Corona maatregelen. De training start om 9.30 uur en we sluiten om 17.00 uur af met een borrel. Uiteraard zorgen we voor een lekkere lunch en (gezonde) snacks tussendoor.

 

 • Online sessie

  De reflectiesessie van 2 uur organiseren we vier weken na afloop van de training. Voor deze online sessie gebruiken we Zoom of MS Teams. Ook werken we voorafgaand aan de sessie én tijdens de sessie op een digitaal whiteboard in Miro.

 

Data en investering

De training Hybride Faciliteren organiseren we op open inschrijving. Deelname aan de training kost 550 euro excl. BTW.  Hiervoor krijg je een 1-daagse training, deelname aan de reflectiesessie, een tipsheet met alle tips en tricks en de mogelijkheid om ons tussendoor en na afloop van de training al je vragen te stellen. 

 

Met de huidige maatregelen lukt het nu even niet om deze training op locatie te plannen. Zodra er zicht is op wanneer dat wel weer mag plannen we nieuwe data. Wil je hiervan op de hoogte worden gehouden? Neem dan even contact op of vul het contactformulier hieronder in.

 

De training organiseren we trouwens ook op incompany basis. Meer informatie over een training met je collega’s? Neem dan contact met ons op, of maak gebruik van het contactformulier hieronder.

 

Aanmelden

  Ik meld me aan voor de training Hybride Faciliteren:

  Ik wil graag op de hoogte worden gehouden van nieuwe data
  Ik wil graag meer informatie over een incompany training

   

  Door je aanmelding aan de training, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden