Training Hybride Faciliteren 

 

Hybride werken betekent ook meer hybride bijeenkomsten. Hoe zorg je dan dat zowel de online als de offline deelnemers actief meedoen en na afloop vol enthousiasme de (digitale) zaal weer verlaten? Je leert het in deze 1-daagse training, waarin je volop oefent met het hybride begeleiden van groepen én de techniek die je daarbij inzet.

 

Ben jij klaar met reacties als ‘Ik had er net zo goed niet bij kunnen zijn’ na een hybride sessie? Werkt de techniek vaker tegen dan mee? Of vind je het lastig werkvormen te kiezen die voor zowel offline als online deelnemers goed werken? Dan is de training ‘Hybride Faciliteren’ echt iets voor jou. In één dag leer je alle ins- en outs van deze vorm van groepen begeleiden, zodat jouw volgende sessie vooral energie oplevert in plaats van kost.

 

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor facilitators, procesbegeleiders, voorzitters van vergaderingen en projectleiders. Kortom: voor iedereen die in zijn of haar werk wel eens groepen begeleidt in een hybride setting en daar (nog) beter in wil worden. We werken met groepen van maximaal acht deelnemers, zodat er voldoende persoonlijke aandacht is en genoeg tijd om al je vragen te stellen.

 

Wil je graag leren hoe je offline sessies begeleidt? Dan is onze Training Faciliteren met Impact geschikter. En wil je graag aan de slag met online faciliteren, kijk dan naar onze Training Online Faciliteren.

 

Wat leer je?

Na de training ken je alle tips en tricks om goede hybride sessies te faciliteren. Zo weet je:

 

 • Wanneer je welke techniek het beste kunt inzetten, en hoe je dat doet
 • Hoe je de energie in je sessie hoog krijgt én houdt
 • Welke creatieve werkvormen goed werken in een hybride setting
 • Hoe je voor veel interactie zorgt en de hybride sessie leuk en toegankelijk maakt
 • Hoe je een écht groepsgevoel creëert tussen de online en offline groep
 • Op welke manier je een digitaal whiteboard kunt gebruiken in hybride sessies

 

Leren door te doen

Alleen maar theorie tot je nemen? Niet echt ons ding. Je leert sneller door te doen. Daarom oefen je in deze training direct met het begeleiden van een hybride groep. Dat doen we op onze StormCentrale in Utrecht. Met een ruime trainingsruimte én online faciliteerstudio’s is de locatie van alle gemakken voorzien. Zo kun jij direct de verschillen tussen het offline- en online deelnemen én faciliteren in de praktijk ervaren.

 

Tijdens de training gebruiken we een aantal werkvormen die heel geschikt zijn voor hybride sessies. Daarbij zetten we ook digitaal whiteboard Miro in. Ervaring met Miro is geen vereiste.

 

We gaan uiteraard ook oefenen met de techniek. Je leert werken met verschillende technische opstellingen én het werken met een 360 graden camera (zowel de Kandao Meeting Pro en Meeting Owl Pro). Daarnaast ervaar je ook hoe je zonder al deze technische snufjes in een ruimte een hybride sessie kunt begeleiden.

Een deelnemer aan het woord

Als trainer twijfelde ik of het geven van hybride trainingen wel zou werken. In deze training ervaarde ik wat er nodig is om een hybride training leuk én leerzaam te maken en kreeg ik alle kans om met de techniek en werkvormen te werken. Aan alles merk je dat de mensen van STORMPUNT hybride werken beheersen. Meteen al de dag na de eerste sessie kocht ik een 360 graden camera. Ik geef nu vol vertrouwen hybride trainingen en bijeenkomsten. – Natasja Hoogenboom, SalesTAALent

Handig om te weten

 

 • Locatie en tijden

  De training vindt plaats op onze StormCentrale in Utrecht op de Goeman Borgesiuslaan 77. De training start om 9.30 uur en we sluiten om 17.00 uur af met een borrel. Uiteraard zorgen we voor een lekkere lunch en (gezonde) snacks tussendoor.

 

 • Online sessie

  De reflectiesessie van een uur organiseren we vier weken na afloop van de training. Voor deze online sessie gebruiken we Zoom of MS Teams.

 

 • Kosten

  Deelname aan de training kost 550 euro (excl. BTW). Naast deelname aan de training en reflectiesessie krijg je een praktisch e-book met alle tips en trics voor hybride faciliteren en de mogelijkheid om ons tussendoor en na afloop van de training al je vragen te stellen.

Meedoen?

Leuk! De training Hybride Faciliteren  organiseren we op open inschrijving op de volgende data:

 

 • dinsdag 21 maart 2023 

 

Liever incompany?

Dat kan! Neem voor meer informatie contact met ons op, of vul het aanmeldformulier in. We vertellen je er graag alles over.

Aanmelden

Ik meld me aan voor de training Hybride Faciliteren:

 

  dinsdag 21 maart 2023 in Utrecht

  Ik wil graag op de hoogte worden gehouden van nieuwe data
  Ik wil graag meer informatie over een incompany training


  Naam*

  E-mailadres*

  Organisatie*

  Telefoonnummer

  Factuuradres

  Eventuele dieetwensen waar we rekening mee moeten houden

  Vragen of opmerkingen?

  * verplichte velden

   

  Door je aanmelding aan de training, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden