Training Faciliteren met Impact 

Wil je je faciliteerskills een flinke boost geven? Doe dan mee aan onze training Faciliteren met Impact. In drie dagen leer je alle ins en outs om als facilitator een creatieve sessie van A tot Z te begeleiden. Van de opbouw van je sessie tot het omgaan met de groep en diverse creatieve werkvormen die je kunt gebruiken om met veel energie aan de slag te gaan: alles komt aan bod. En je oefent vooral zélf met alle technieken. Want faciliteren leer je door te doen! 

 

Wil je meer energie, interactie en creativiteit in je bijeenkomsten en vergaderingen? Zoek je naar een goede structuur om sessies te ontwerpen? Heb je het gevoel dat je er niet altijd alles uit hebt gehaald? En ben je benieuwd hoe je kunt omgaan met verschillende type deelnemers en als facilitator invloed kunt uitoefenen op de groepsdynamiek? In de training Faciliteren met Impact werk je aan jouw faciliteerskills én leer je een praktische aanpak om te zorgen dat deelnemers vol energie je bijeenkomst verlaten. Zo maak jij met iedere bijeenkomst en sessie het verschil!

 

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor procesbegeleiders, voorzitters van vergaderingen en projectleiders, teamleiders, leidinggevenden en docenten. Kortom: voor iedereen die in zijn of haar werk wel eens groepen begeleidt en daar (nog) beter in wil worden. We werken met groepen van maximaal twaalf deelnemers, zodat er voldoende persoonlijke aandacht is en genoeg tijd om al je vragen te stellen.

 

Wil je graag leren hoe je online de sterren van de hemel faciliteert? Dan is onze Training Online Faciliteren geschikter. En wil je graag aan de slag met het begeleiden van hybride sessies en vergaderingen, kijk dan vooral bij onze Training Hybride Faciliteren.

 

Wat leer je?

Na de training ken je alle tips en tricks om goede sessies te faciliteren. Zo weet je:

 

 • Hoe je een sessie ontwerpt en welke uitgangspunten je daarbij hanteert
 • Wat jouw rol is als facilitator en jouw eigen persoonlijke faciliteerstijl
 • Hoe je samen met een opdrachtgever werkt en het doel van de sessie bepaalt
 • Heel veel creatieve werkvormen die je kunt inzetten in bijeenkomsten, vergaderingen en trajecten
 • Omgaan met groepsdynamiek en ‘weerstand’ in de groep
 • Hoe je creatief denken kunt gebruiken om complexe problemen op te lossen
 • Faciliteertips om een goede sfeer te creëren in de groep
 • Alle praktische zaken die invloed hebben op het succes van je sessie

 

Leren door te doen

Alleen maar ervaren hoe wij als facilitators de werkvormen toepassen? Daar leer je minder van. Daarom ga je tijdens de trainingsdagen veel zelf aan de slag. In de eerste twee trainingsdagen krijg je van ons verschillende opdrachten met een bijbehorend sessieplan. In dit plan vind je stap-voor-stap instructies om een werkvorm of opdracht te begeleiden. Daarmee ga je aan de slag met de groep. Een win-win: je leert zo niet alleen nieuwe werkvormen, maar doet gelijk veel faciliteer-ervaring op. De derde en laatste trainingsdag staat in het teken van jullie oefensessies. Iedere deelnemer bereidt een eigen korte sessie voor, die je van kop tot staart begeleidt.

 

Je ontvangt van ons het boek Creatief Faciliteren met meer dan 50 werkvormen, sessieplannen van de gebruikte werkvormen in de training, ons Sessie Design Canvas waarmee je eigen sessies leert ontwerpen en een creatieve toolbox met alle materialen zoals kaartensets en posters. Zo kun je na afloop van de training direct het geleerde toepassen in je eigen werk.

“Ik ben 38 en dit is de leukste opleiding die ik ooit gevolgd heb. Door de training ben ik beter in staat mijn kennis praktisch toe te passen. De training heeft mij veel inspiratie gegeven en mijn werkvormen-rugzak stevig aangevuld. Goede prijs-kwaliteit verhouding ook! Je leert veel en ontvangt een berg aan materialen om er ook echt goed mee aan de slag te kunnen. Dat ontbreekt vaak. Het stopt vaak bij kennisoverdracht. En dan is het doei en mag je zelf bedenken hoe je de kennis gaat toepassen. Bij deze training is de cirkel rond.”

Anabel van Nunen, Fontys

Handig om te weten

 

 • Locatie en tijden

  De trainingsdagen vinden plaats op onze StormCentrale in Utrecht op de Goeman Borgesiuslaan 77. De training start om 9.30 uur en we eindigen om 17.00 uur. De derde trainingsdag sluiten we af met een borrel. Uiteraard zorgen we voor een lekkere lunch en (gezonde) snacks tussendoor.

 

 • Kosten

  Deelname aan de training kost 1.650 euro (excl. BTW). Naast deelname aan de trainingen krijg je ons het digitale boek Creatief Faciliteren, alle sessieplannen en een creatieve toolkit met materialen cadeau. Natuurlijk heb je daarnaast de mogelijkheid om ons tussendoor en na afloop van de training al je vragen te stellen.

 

 • Factsheet

  Wil je meer weten over het dagprogramma? Of graag alle informatie op een rij, bijvoorbeeld om te delen met je manager? Download dan de factsheet over de training Faciliteren met Impact via de knop hieronder. En wil je graag overleggen of de training past bij waar je naar op zoek bent? Neem dan vooral even contact met ons op, dan denken we even met je mee!

 

Meedoen?

Leuk! De training Faciliteren met Impact organiseren we op open inschrijving op de volgende data:

 

 • 3, 4 en 17 april 2023 op onze StormCentrale in Utrecht (VOL)
 • 7, 8 en 22 juni 2023 op onze StormCentrale in Utrecht (nog 1 plek vrij) 
 • 19 en 20 juni en 4 juli 2023 op onze StormCentrale in Utrecht
 • 5, 6 en 20 september 2023 op onze StormCentrale in Utrecht

 

Liever incompany?

Dat kan! Neem voor meer informatie contact met ons op, of vul het aanmeldformulier in. We vertellen je er graag alles over.

Aanmelden

Ik meld me aan voor de training Faciliteren met Impact:

 

  3, 4 en 17 april 2023 in Utrecht (VOL)
  7, 8 en 22 juni 2023 in Utrecht (nog 1 plek vrij)
  19 en 20 juni en 4 juli 2023 in Utrecht
  5, 6 en 20 september 2023 in Utrecht

  Ik wil graag meer informatie over een incompany training
  Ik wil graag op de hoogte worden gehouden van nieuwe data


  Naam*

  E-mailadres*

  Organisatie*

  Telefoonnummer

  Factuuradres

  Eventuele dieetwensen waar we rekening mee moeten houden

  Vragen of opmerkingen?

  * verplichte velden

   

  Door je aanmelding aan de training, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden