Digitaal boek: Creatief Faciliteren

Echt goede sessies begeleiden. Op een creatieve manier, zodat mensen stuiterend de digitale zaal verlaten. Mét concrete resultaten waar je na de sessie met een team mee verder kunt. Hoe je dat doet? Dat lees je in ons digitale boek Creatief Faciliteren

 

Al onze inzichten, tips en creatieve werkvormen bundelden we in deze digitale gids. Met meer dan 150 pagina’s is het een naslagwerk voor procesbegeleiders. Zodat je vol vertrouwen effectieve (online) sessies kunt begeleiden. Ben je benieuwd naar de inhoud? Check dan de preview van het boek met de eerste pagina’s! 

 

Waarom dit boek?

Het idee was een ‘simpel boekje’ te maken als naslagwerk voor de deelnemers aan onze trainingen. Tijdens het schrijven bleek al snel dat dit idee volledig uit de hand liep: we hadden zoveel tips, inzichten en werkvormen dat dit uitmondde in een digitaal boekwerk van meer dan 150 pagina’s. Zonde om dat niet breder te delen! Het boek is geschikt voor iedereen die zich wil ontwikkelen in creatief faciliteren. Je vindt er stap-voor-stap instructies voor werkvormen die je kunt gebruiken in je (online) sessies. Van brainstormtechniek tot keuzes maken, kennismakingsoefeningen en het gebruik van LEGO: het komt allemaal in dit boek voorbij.

Voor wie?

Dit boek is er voor facilitators. Facilitators kom je op allerlei plekken tegen en vaker dan je denkt. Een procesbegeleider, workshopleider of iemand die een vergadering voorzit: het zijn allemaal facilitators. De kans is groot dat je zelf ook die rol hebt vervuld, misschien zonder dit bewust te beseffen. In het boek focussen we op het begeleiden van online sessies en vind je talloze tips om je op weg te helpen om meer creativiteit en interactie te brengen in online vergaderingen en sessies.

 

Je hoeft geen ervaren facilitator te zijn om de oefeningen uit het boek te gebruiken. Bij iedere werkvorm vind je een duidelijke instructie, en een indicatie van de hoeveelheid tijd en de groepsgrootte waarvoor de werkvorm goed werkt. Zo kun je er direct in de praktijk mee aan de slag gaan.