Training Innovatief Denken en Doen

 

Vind je het soms lastig om nieuwe ideeën te bedenken? En loop je al snel aan tegen allerlei mitsen en maren, als je met een nieuw idee komt?  En merk je dat er na afloop van een brainstorm niets met de ideeën is gedaan? Graag laten we je ervaren dat innovatief denken een vaardigheid is die iedereen kan toepassen. Als je maar weet hoe! 

 

Wil je graag werken aan je creatieve skills? Dan is onze training Innovatief Doen en Denken iets voor jou. In deze training leren we je de uitgangspunten van creative problem solving. Je gaat aan de slag met praktische creatieve werkvormen, die je na afloop van de training gemakkelijk kunt toepassen in je eigen werk.

 

Voor wie

Deze training is geschikt voor iedereen die meer creativiteit in wil zetten in zijn of haar dagelijks werk. We werken met groepen van maximaal 12 deelnemers, zodat er voldoende persoonlijke aandacht is. Het is geen training voor procesbegeleiders of facilitators. Wil je leren hoe je sessies kunt begeleiden, dan is onze Training Faciliteren met Impact geschikter.

 

WAT LEER JE?

Na de training ken je technieken om innovatief denken in te zetten in je eigen werk. Je leert:

 

 • De uitgangspunten van creative problem solving en de vier stappen in een creatief proces
 • Jouw eigen creatieve stijl en hoe je deze optimaal voor je kunt laten werken
 • Het effect van ideekillers en hoe je deze de halt toeroept
 • Het verschil tussen divergeren en convergeren – en waarom dit belangrijk is
 • Praktische werkvormen om vernieuwende ideeën te bedenken op een eigen vraagstuk
 • Het kiezen en uitwerken van ideeën waar je energie van krijgt
 • Hoe je collega’s kunt meenemen in deze innovatieve manier van werken

Leren door te doen

Juist door zélf aan de slag te gaan, leer je het meeste. Tijdens de training staat ervaren dan ook centraal. De training starten we met een interactieve Innovatie Game, waardoor je direct ervaart wat het effect is van regels en patronen. Ondersteund door theorie en methodieken van creative problem solving ga je de rest van de dag aan de slag met een eigen case uit jouw dagelijkse (werk)praktijk. Dat mag van alles zijn, als je er maar een creatieve oplossing voor zoekt. Je verlaat de training dus niet alleen met een rugzak vol innovatieve technieken en tips, maar ook met een vernieuwend idee voor jouw eigen vraagstuk.

 

Na afloop van de training ontvang je een toolkit met alle creatieve tools (kaartensets en posters), zodat je die na afloop direct kunt gebruiken in je eigen werk. Ook ontvang je een e-book met daarin alle tips en technieken, zodat je deze rustig kunt nalezen.

 

Handig om te weten

 

 • Locatie en tijden

  De training vindt plaats op onze locatie in Utrecht op de Goeman Borgesiuslaan 77. De training start om 9.30 uur en we sluiten om 17.00 uur af met een borrel. We zorgen voor een lekkere lunch en (gezonde) snacks tussendoor.

 

 • Kosten

  Deelname aan de training kost 450 euro (excl. BTW). Naast deelname aan de training  krijg je een praktisch e-book met alle tips en trics, een toolkit met alle materialen en de mogelijkheid om ons tussendoor en na afloop van de training al je vragen te stellen.

MEEDOEN?

Leuk! De training Innovatief Denken en Doen organiseren we op open inschrijving weer op de volgende data:

 

 • Donderdag 30 maart, van 9.30 tot 17.00 uur in Utrecht

 

LIEVER INCOMPANY?

Dat kan! Neem voor meer informatie contact met ons op, of vul het aanmeldformulier in. We vertellen je er graag alles over.

Aanmelden

  30 maart 2023 in Utrecht

  Ik wil graag op de hoogte worden gehouden van nieuwe data
  Ik wil graag meer informatie over een incompany training

   

  Door je aanmelding aan de training, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden