Training Creatief Denken en Doen

 

“Maar ik ben helemaal niet creatief!”. Herken je dit bij jezelf? De overtuiging dat creativiteit moeilijk is, of iets is wat je niet goed binnen je werk past? Graag laten we je ervaren dat creativiteit een vaardigheid is die iedereen kan ontwikkelen en makkelijk toepasbaar is in je dagelijks werk! In onze Training Creatief Denken en Doen leren we je de basisbeginselen van creatief denken. We gaan in op de kunst van het loslaten van je patronen en leren je simpele creatieve werkvormen waarmee je dit makkelijk zelf kunt doen. Zo leer je om vernieuwende ideeen te bedenken én daar de beste ideeën uit te kiezen. Na het volgen van deze praktische training kun je meteen zelf in je dagelijkse praktijk ermee aan de slag gaan!

 

Deze training is geschikt voor iedereen die meer creativiteit in wil zetten in zijn of haar dagelijks werk. Het is geen training voor procesbegeleiders of facilitators. Wil je leren hoe je creatieve sessies kunt begeleiden, dan is ons Creative Facilitator Programma geschikter. We werken met groepen van maximaal 12 deelnemers, zodat er voldoende persoonlijke aandacht is.

 

Dat doen we zo

 • We starten de 1-daagse training met een interactieve innovatie game waardoor je direct ervaart hoe regels en patronen enorm in de weg kunnen zitten. Én hoeveel vrijheid het geeft in het creatieve proces om deze te doorbreken!
 • Daarna gaan we aan de slag met de theorie rondom creatief denken en doen we een aantal opwarm-oefeningen die helpen om het creatieve denkproces te starten. We besteden aandacht aan de creatieve spelregels en het effect van ideekillers.
 • Daarna leren we hoe je praktische associatietechnieken – zoals de superorganisaties, trends en landentechniek –  kunt inzetten om snel vernieuwende ideeen te bedenken. Zowel individueel als ook in een vergadering met een aantal collega’s. Uiteraard stoppen we niet bij het bedenken van ideeën. We laten zien hoe je snel en effectief een keuze maakt uit alle ideeen en daar eentje van uitwerkt tot een aansprekend concept.
 • Je gebruikt tijdens de training een eigen case uit jouw dagelijkse (werk)praktijk. Dat mag van alles zijn, waar jij maar een creatieve oplossing voor zoekt. Je verlaat de training dus niet alleen met veel inspirerende technieken en tips, maar ook met een vernieuwend idee voor jouw vraagstuk.
 • Na afloop van de training vertrek je met een goedgevulde goodiebag vol creatieve tools (met kaartensets en posters), zodat je na afloop direct het geleerde kunt inzetten in je eigen werk. Ook ontvang je een speciaal voor de training ontwikkeld e-book met daarin alle tips en technieken, zodat je deze rustig nog kunt nalezen.

 

Praktische zaken

 

 • Locatie

  De training vindt plaats op onze locatie in Utrecht op de Goeman Borgesiuslaan 77. Uiteraard houden we ons aan de Corona maatregelen. De training start om 9.30 uur en we sluiten om 17.00 uur af met een borrel. We zorgen voor een lekkere lunch en (gezonde) snacks tussendoor.

 

Data en investering

De training Creatief Denken en Doen organiseren we op open inschrijving. Komt het geplande moment je niet uit? Neem dan even contact op of vul het contactformulier hieronder in, dan houden we je op de hoogte van nieuwe data.

 

 • maandag 15 november 2021, van 9.30 tot 17.00 uur.

 

Deelname aan de training kost 450 euro excl. BTW.  Hiervoor krijg je een 1-daagse training, een digitaal ebook met alle werkvormen en een toolbox met de tools (kaartensets en posters) die tijdens de training worden gebruikt.

De training organiseren we ook op incompany basis. Meer informatie over een training met je collega’s? Neem dan contact met ons op, of maak gebruik van het contactformulier hieronder.

 

Aanmelden

  Ik meld me aan voor de training Creatief Denken en Doen

  maandag 15 november

  Ik wil graag meer informatie over een incompany training
  Ik wil graag op de hoogte worden gehouden van nieuwe data

  Door je aanmelding aan de training, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden