Het beste van 2022

 

In de laatste weken van het jaar blikken we als team terug op 2022. Een jaar met volop nieuwe opdrachten, een flinke uitbreiding van ons STORMPUNT team én de lancering van nieuwe trainingen en producten. Benieuwd naar onze hoogtepunten van het afgelopen jaar? We delen ze graag met je! 

Esther 

 

“Dit jaar kwamen Marjolein, Tom en Marinke bij ons STORMPUNT team, al voelt het alsof ze hier al veel langer rondlopen. En wat een feest is het om met zo’n fijne club mensen te werken. Niet alleen begeleiden we de meest gave trajecten en sessies, maar we hebben vooral ook onwijs veel plezier. Maar ook zijn we er voor elkaar als het even minder goed gaat. Dankbaar dat ik kan samenwerken met zo’n fijn team.

 

Een ander hoogtepunt is dat we dit jaar voor maar liefst 50 verschillende opdrachtgevers aan de slag mochten. Ook daar ben ik ongelofelijk trots op.  Mooi dat we op zoveel plekken in Nederland onze wervelkracht kunnen inzetten!”

Sanne

 

“Als er één traject uitspringt dit jaar, dan is het wel Gezond Geluid. Een groot visietraject voor GGD Hart voor Brabant en GGD West-Brabant. Alles wat we doen kwam hierin samen: het gehele proces uitdenken én begeleiden,  de communicatie rondom het traject, meedenken op strategisch vlak en alle sessies begeleiden en resultaten uitwerken. En dat alles in een enorm korte tijd. Wat een kick gaf het om na een paar weken de Visie Cafés te begeleiden! Inmiddels zijn we even verder en staat er een mooie visie op publieke gezondheid, waar de komende jaren invulling aan wordt gegeven. Trots dat we als STORMPUNT hieraan mogen meewerken!”

Marjolein

 

“In maart 2022 startte ik bij STORMPUNT, al voelt het inmiddels alsof ik hier al jaren werk. Als ik terugkijk op het afgelopen jaar dan springt de training Faciliteren met Impact er echt uit. Iedere keer vind ik het geven van de training weer een feestje. Je volgt mensen drie dagen, die zie je in de training zó groeien.

 

Waar ik verder heel blij van wordt is dat er bij ons zoveel ruimte is om iets te ontwikkelen. Niet alleen nieuwe trainingen, maar ook de zomer challenge rondom Creative Confidence vond ik onwijs tof. En iedereen in het team heeft echt een ja-en mentaliteit. Als ik roep ‘zullen we voor een winactie een foto maken, waarop we ons vastbinden met een slinger?’ en dat iedereen dan meteen enthousiast is. Dat is toch té leuk!”

Tom

 

“Ik werk hier pas sinds november, maar de StormCentrale voelt al helemaal vertrouwd. Iedere dag is het weer fijn om hier binnen te lopen. Van deelnemers aan onze trainingen krijgen we dat ook altijd terug: ‘wat een prachtige locatie hebben jullie hier’.

 

In die twee maanden heb ik al flink wat kunnen doen. Van een aantal keer de training Hybride Faciliteren geven, tot een aantal sessies begeleiden. En ik stort me nu vol op een traject wat we voor Zonnehuisgroep Amstelland begeleidden rondom digitale zorg. Lekker om meteen zo bezig te zijn met mooie projecten. Dat smaakt in 2023 naar nog veel meer!”

Lisa

 

Dit jaar schreef ik 52 StormStarters. Elke week versturen we op maandagochtend een creatieve tip naar een kleine 2.000 digitale postbussen. Wat ik echt superleuk vind is als er reacties komen op onze StormStarters. Dat mensen mailen dat ze onze tips hebben gebruikt in hun team. Dat is steeds een cadeautje om terug te krijgen!

 

Naast alle communicatie die ik doe voor projecten, ben ik ook bezig met het ontwikkelen van games. Het testen van het KoersSpel in Deurne vond ik heel leuk, dan zie je hoe een idee werkt in de praktijk. Van deelnemers die inhoudelijk over de toepassing van de visie in gesprek gaan, tot onder luidkeels gejoel zo snel mogelijk hinkelen naar de andere kant van de kamer. Mooi was dat!”

Marinke

 

Net een paar maanden binnen en meteen een prachtproject om mee aan de slag te gaan: het Traject Doorzicht wat we voor UWV begeleiden. In dit innovatieproject doorlopen we alle stappen van een creatief proces. Daarin kan ik zowel mijn creativiteit als inhoudelijke ei goed kwijt. En we werken daarbij samen met een onwijs leuk team vanuit UWV. Een hele fijne combinatie.

 

Verder vind ik het mooi hoeveel afwisseling er zit in de dingen die we bij STORMPUNT doen. Van langlopende trajecten tot een sessie van een halve dag en alles wat ertussenin zit. In korte tijd doen we heel veel, met een klein team en met onze Facilitator Pool. Mooi om daar onderdeel van te zijn!

Daan 

 

Dit jaar heb ik heel veel video’s gemaakt voor STORMPUNT. Voor projecten, maar ook voor ons eigen team. Wat er wel uitspringt is de video die we maakten voor een tender. Onder tijdsdruk, samen met collega Lisa, een concept maken en alles opnemen en editen. Ook al wonnen we de tender niet, de video gebruiken we nu alsnog vaak. Superleuk om te doen.

 

Een ander hoogtepunt was de officiële opening van de StormCentrale op 1 juni! Na de lockdowns toch nog een feestje om onze verhuizing te vieren. Als DJ Daan zorgde ik voor muziek. Was een mooi feestje!

Franka

 

Als stagiaire ben ik vooral bezig met de socials van STORMPUNT en help ik vaak op locatie met trainingen en sessies. Het leukste vind ik om in Canva dingen te maken, zodat op Instagram onze stories er goed uit zien.

 

Daarnaast vind ik het leuk dat we veel doen met het team. Van samen Sinterklaas vieren en regelmatig een teamuitje, maar ook door de wekelijkse TeamTornado en trainingen die we volgen als team. Zo gaf collega Marjolein een training over Creative Confidence. Mooi om zo van elkaar te leren. En ook gewoon elke dag samen lunchen met elkaar op de StormCentrale. Altijd gezellig!

 

2022 was fantastisch!

We hebben genoten van alle mooie momenten, veel geleerd en ongelofelijk veel plezier gehad. Dank aan alle opdrachtgevers en fijne partners waar we voor en mee mochten samenwerken. En we kijken uit naar naar een nieuw jaar, vol creativiteit en onverwachte wendingen. Fijne feestdagen gewenst en tot in 2023!