Training Werken met LEGO en Playmobil Pro

LEGO en PLAYMOBIL, wie heeft er vroeger niet mee gespeeld? Maar ook in je dagelijks werk – zoals in gesprekken, vergaderingen, interviews en creatieve sessies kun je dit speelgoed goed inzetten. Beide speelgoedmerken hebben inmiddels serious play kits ontwikkeld. In de training Werken met LEGO en PLAYMOBIL Pro leer je hoe je deze speelse methodieken kunt toepassen in jouw werk.  

 

Ben je op zoek naar andere manier om gesprekken te voeren? Visueler, creatiever én met een duidelijk resultaat? Dan is werken met LEGO en PLAYMOBIL Pro erg geschikt! Vanuit STORMPUNT gebruiken we deze methodes voor het verkennen van een vraag, het ontwikkelen van een nieuwe visie of het uitwerken van ideeën. Ook zetten we LEGO of PLAYMOBIL vaak in tijdens 1-op-1 interviews of intakegesprekken. En in deze training leren we jou hoe je dit ook kunt doen!

 

Voor wie

Deze training is geschikt voor iedereen die behoefte heeft aan een andere manier van werken en daar graag serious play voor wil inzetten. Denk aan procesbegeleiders, leidinggevenden, projectleiders of coaches, maar ook als jouw functie hier niet tussen staat kan de training goed passen! We werken met groepen van maximaal 8 deelnemers, zodat er voldoende persoonlijke aandacht is en genoeg tijd om ons al je vragen te stellen.

 

Wat leer je?

Na de training weet je hoe je LEGO en PLAYMOBIL Pro kunt gebruiken in je werk. Zo leer je:

 

 • De verschillen tussen beide serious play kits en wanneer je liever LEGO of juist Playmobil gebruikt
 • De spelregels om met LEGO en PLAYMOBIL te werken en hoe je anderen hierin meeneemt
 • Hoe je met LEGO en PLAYMOBIL in een 1-op-1 gesprek kunt gebruiken
 • Hoe je LEGO en PLAYMOBIL kunt inzetten voor visie-ontwikkeling, het verkennen van een vraagstuk en het maken van een prototype
 • Verschillende werkvormen die je met beide kits kunt gebruiken
 • Hoe je de inzichten uit de bouwwerken op een slimme manier vastlegt

Leren door te doen

Een training met LEGO en PLAYMOBIL betekent een dag volop bouwen! Je gaat dus vooral zelf aan de slag, om al werkendewijs te ervaren welke kracht er schuilt in het (samen) bouwen van antwoorden. We gebruiken daarvoor onze LEGO Landscape kit en de PLAYMOBIL Pro set. Na afloop van de training ontvang je een e-book dat speciaal voor deze training is ontwikkeld. Daarin vind je uitleg over de werkvormen en de kits, zodat je alles rustig kunt nalezen.

Handig om te weten

 

 • Locatie

  De training vindt plaats op onze StormCentrale in Utrecht op de Goeman Borgesiuslaan 77.  De training start om 9.30 uur en we sluiten om 17.00 uur af met een borrel. We zorgen voor een lekkere lunch en (gezonde) snacks tussendoor.

 

 • Gebruik maken LEGO en Playmobil Pro kit

  Na het volgen van de training mag je kosteloos onze LEGO Serious Play en PLAYMOBIL Pro set lenen. Zo kun je eerst testen of je het de moeite waard vind om een eigen set aan te schaffen.

 

 • Kosten

  Deelname aan de training kost 450 euro (excl. BTW). Naast deelname aan de training krijg je een praktisch e-book met alle tips en trics en de mogelijkheid om ons tussendoor en na afloop van de training al je vragen te stellen.

 

Meedoen

Leuk! De training Werken met LEGO en PLAYMOBIL Pro organiseren we op open inschrijving. Dat doen we de komende periode op de volgende data:

 

 • Donderdag 1 juni 2023 van 9.30 – 17.00 uur in Utrecht

 

LIEVER INCOMPANY?

Dat kan! Neem voor meer informatie contact met ons op, of vul het aanmeldformulier in. We vertellen je er graag alles over.

Aanmelden

Ik meld me aan voor de training Werken met LEGO en PLAYMOBIL Pro:

 

  donderdag 1 juni 2023 in Utrecht

  Ik wil graag meer informatie over een incompany training
  Ik wil graag op de hoogte worden gehouden van nieuwe data


  Naam*

  E-mailadres*

  Organisatie*

  Telefoonnummer

  Factuuradres

  Eventuele dieetwensen waar we rekening mee moeten houden

  Vragen of opmerkingen?

  * verplichte velden

   

  Door je aanmelding aan de training, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden