Training Werken met LEGO en Playmobil Pro

 

LEGO en PLAYMOBIL, wie heeft er vroeger niet mee gespeeld? Maar ook in workshops, interviews en creatieve sessies kun je dit speelgoed goed inzetten! Beide speelgoedmerken hebben inmiddels eigen serious play kits ontwikkeld. Vanuit STORMPUNT gebruiken we deze voor het verkennen van een vraagstuk, het ontwikkelen van een nieuwe visie of het uitwerken van ideeën. Ook zetten we de kits vaak in tijdens 1-op-1 interviews of intakegesprekken, om zo met een opdrachtgever in gesprek te gaan. In onze training Werken met LEGO en PLAYMOBIL Pro leren wij je hoe je deze speelse manier van werken inzet in jouw eigen sessies, workshops of trainingen.

 

Deze training is geschikt voor facilitators, procesbegeleiders, voorzitters van vergaderingen en projectleiders. Kortom: voor iedereen die in zijn of haar werk wel eens groepen begeleidt. We werken met groepen van maximaal 8 deelnemers, zodat er voldoende persoonlijke aandacht is.

 

Dat doen we zo

 • Op onze trainingslocatie in Utrecht leren we je in een 1-daagse training de belangrijkste uitgangspunten van serious play. Hoe neem je een groep mee in het proces? En wat is er nodig om iedereen in de juiste creatieve flow te krijgen? En hoe leg je alle inzichten de inzichten uit de bouwwerken vast?
 • Je gaat met gedurende de dag met beide kits aan de slag, waarbij we verschillende werkvormen gebruiken.  Je leert hoe je LEGO en PLAYMOBIL kunt inzetten voor visie-ontwikkeling, het verkennen van een vraagstuk en het maken van een prototype.
 • We gebruiken onze LEGO Landscape kit en de PLAYMOBIL Pro set. Gedurende de dag ervaar je direct in de praktijk welke werkvormen er goed werken en hoe je hier LEGO dan wel PLAYMOBIL voor kunt inzetten. Uiteraard lichten we toe welke voor- en nadelen er aan iedere set zitten en welke werkvormen je met beide kunt doen (en welke beter met één van de twee sets).
 • Na afloop van de training ontvang je van ons een e-book dat speciaal voor deze training is ontwikkeld. Daarin vind je  uitleg over de werkvormen en de kits, zodat je alles rustig kunt nalezen.
 • Na het volgen van de training kun je onze LEGO Landscape Kit en PLAYMOBIL Pro set kosteloos lenen, zodat je er in je eigen sessies en trainingen gebruik van kunt maken.

 

Praktische zaken

 

 • Locatie

  De training vindt plaats op onze locatie in Utrecht op de Goeman Borgesiuslaan 77. Uiteraard houden we ons aan de Corona maatregelen. De training start om 9.30 uur en we sluiten om 17.00 uur af met een borrel. We zorgen voor een lekkere lunch en (gezonde) snacks tussendoor.

 

 • Gebruik maken LEGO en Playmobil Pro kit

  Na het volgen van de training mag je kosteloos onze LEGO Serious Play en PLAYMOBIL Pro set lenen. Zo kun je eerst testen of je het de moeite waard vind om een eigen set aan te schaffen.

 

 

Data en investering

De training Werken met LEGO en PLAYMOBIL Pro organiseren we op open inschrijving. Deelname aan de training kost 450 euro excl. BTW.  Hiervoor krijg je een 1-daagse training, een digitaal e-book met alle werkvormen en tips en de mogelijkheid om onze sets kosteloos te lenen.

 

Met de huidige maatregelen lukt het nu even niet om deze training op locatie te plannen. Zodra er zicht is op wanneer dat wel weer mag plannen we nieuwe data. Wil je hiervan op de hoogte worden gehouden? Neem dan even contact op of vul het contactformulier hieronder in.

 

De training organiseren we ook op incompany basis. Meer informatie over een training met je collega’s? Neem dan contact met ons op, of maak gebruik van het contactformulier hieronder.

 

Aanmelden

  Ik meld me aan voor de training Werken met LEGO en Playmobil Pro

  Ik wil graag meer informatie over een incompany training
  Ik wil graag op de hoogte worden gehouden van nieuwe data

   

  Door je aanmelding aan de training, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden