Kennismakingsbingo

 

Leuk dat je onze Kennismakingsbingo wil gebruiken. Deze oefening is heel fijn wanneer je met een grote groep met meer dan 20 mensen wil kennismaken. In nog geen tien minuten zorg je voor energie, beweging én dat iedereen met flink wat mensen in gesprek is geweest. Een hele fijne start van je bijeenkomst!

 

Zo gebruik je de bingo:
  • Maak een bingokaart met daarop verschillende vakjes met eigenschappen, zoals ‘heeft twee kinderen’, ‘kan een radslag’ en ‘houdt van pittig eten’. Of gebruik ons bingo-template hiervoor, die download je hieronder. Print voor iedere deelnemer een bingokaart.
  • Leg de spelregels uit tijdens de bijeenkomst. Het doel is dat mensen een zo vol mogelijke kaart krijgen. Deelnemers gaan met elkaar in gesprek en mogen elkaar steeds drie gerichte vragen stellen over de vakjes. Is het antwoord ‘ja’? Dan mogen ze het vakje aankruisen. Hebben ze elkaar drie vragen gesteld? Dan loop je door naar een ander.
  • Rond de bingo af en check wie de meeste vakjes heeft weten af te kruisen. De winnaar krijgt van ons vaak een klein ludiek prijsje, zoals een reep chocolade of onze StormWaaier.

 

Smaakt de bingo naar meer?

In onze training Faciliteren met Impact leer je alles over het ontwerpen en begeleiden van sessies. En dat begint met een goede start en interactieve kennismakingsoefening. En omdat je faciliteren het beste leert door te doen, ga je vooral zélf aan de slag. Oefenen geblazen dus!