Klantcase

Incompany training Effectief Online Brainstormen voor Landal GreenParks

 

DE UITDAGING

Hoewel ze bedreven zijn in diverse tools voor innovaties en brainstorms, misten de medewerkers van Landal GreenParks bij het thuiswerken een goede online vervanger. In Miro vonden ze een geschikte tool om online brainstormsessies te faciliteren en ideeën te plotten. Maar hoe gebruik je zo’n tool nou het beste? En hoe haal je überhaupt het beste resultaat uit je sessie? Om zijn team snel ‘up and running’ te krijgen koos Hans Oosterdijk, director portfolio & concept design, voor de incompany training Effectief Online Brainstormen van STORMPUNT.

 

DE KEUZE VOOR STORMPUNT

De training Effectief Online Brainstormen van STORMPUNT leert mensen die al sessies kunnen faciliteren, hoe ze dat met behulp van een videobeltool én Miro ook goed online kunnen doen. Dit paste precies bij de behoefte van het Landal GreenParks team. Hans licht toe: “Als je de basis goed te pakken hebt, ga je de tool omarmen. Zonder training loop je het risico te vroeg te stoppen met een nieuwe tool. Door deze training konden we gelijk het optimale uit online samenwerken halen.”

 

ONZE AANPAK

In twee sessies van ieder een dagdeel leerden Hans en zijn collega’s hoe je ook online effectief creatieve technieken kunt toepassen om tot ideevorming en innovatie te komen. Tijdens de eerste trainingssessie lag de focus op het leren gebruiken van Miro en de vertaling van face-to-face technieken naar een online setting. Tijdens de tweede trainingssessie ging het team begeleid aan de slag met online faciliteren. Door de incompany setting kon dat meteen met voor Landal GreenParks relevante praktijksituaties.

 

BEREIKT RESULTAAT

De training heeft zowel efficiëntie als plezier in thuiswerken opgeleverd. Hans: “Voorheen kwamen we ook wel tot ideeën, maar nu weten we hoe we in no time tot heel veel ideeën komen en kunnen we die ook nog eens heel snel structureren en prioriteren. Bijkomend voordeel van het gebruik van Miro is dat je de overzichtelijke en mooi vormgegeven resultaten direct kunt tonen aan een grote groep collega’s. Dat is een stuk efficiënter dan een whiteboard onder je arm”, grapt Hans. Door de voortvarende inzet van Miro door het team werken nu ook andere teams binnen Landal GreenParks met Miro. Hans: “We hebben de training met z’n achten gevolgd, maar hebben inmiddels half Landal GreenParks aangestoken met ons enthousiasme. Voorlopig werken we nog thuis, maar ook als we wel naar kantoor kunnen blijven we de tool met plezier gebruiken.”

Heb jij ook een uitdagend vraagstuk, waar een creatieve aanpak voor nodig is?