Klantcase

Online netwerkevent voor Corporaties in Beweging

Woningen

 

De AANLEIDING

CorporationNext, het netwerkevent dat regionaal samenwerkingsverband Corporaties in Beweging (CiB) organiseerde voor jongeren werkzaam bij de aangesloten woningcorporaties, stond in de steigers om live plaats te vinden. Totdat de Corona maatregelen zo streng werden dat dat geen optie meer was. Dan toch maar online. Maar hoe pak je dat aan? “Hoe we dat live konden doen, dat hadden we helemaal voor ogen, maar online hadden we geen idee”, vertelt Renate van Dam, projectleider van CiB. Dus schakelde ze STORMPUNT in – om in een week tijd het live event om te bouwen naar een interactieve en vooral heel leuke online variant.

 

De keuze voor STORMPUNT

Renate werd getriggerd door het enthousiasme en de creativiteit van STORMPUNT. Op LinkedIn zag ze berichten voorbijkomen waarin dat enthousiasme en de werkwijze van STORMPUNT doorschemerden. Daardoor zag Renate dat er echt een andere manier van online samenwerken bestaat: interactiever en creatiever.

 

Onze AANPAK

CorportationNext heeft tot doel om jongeren in deelnemende woningcorporaties van CiB mee te nemen in hun persoonlijke ontwikkeling, hen na te laten denken over hun loopbaan en ze met elkaar te verbinden. STORMPUNT ontwikkelde een online sessie waarin die verbinding centraal stond. Met een gezocht/aangeboden bord, vijf verschillende workshops (waaronder met LEGO bouwen aan de woningcorporatie van de toekomst) en speeddates.

 

Bereikt RESULTAAT

Het grootste doel van CiB is om medewerkers van corporaties te ondersteunen in hun ontwikkeling. Renate: “Door CorporationNext online te doen heeft die ontwikkeling geen moment stil hoeven te liggen! En dankzij het event is die verbinding opzoeken echt gelukt. Zo’n geslaagd online event hadden we zonder STORMPUNT niet gehad, al helemaal omdat het de eerste keer was dat we zo’n groot event online organiseerden”.

Alles rondom het event was goed geregeld: verzorgde uitnodigingen, een goede afstemming van tevoren en de vlekkeloos verlopen middag. Renate licht toe: “Ik hoefde zelf alleen maar de aanmeldingen door te geven. Verder werd alles professioneel geregeld door STORMPUNT. Dat heeft me een hoop slapeloze nachten bespaard!”.

Mooie bijvangst van het event is de kennis en inspiratie die tijdens CorporationNext werden opgedaan. Zo zette Renate laatst zelf online speeddaten in tijdens het zoeken naar kandidaten voor een traineeprogramma (“met twee vingers in mijn neus, in plaats van drie nachten niet slapen”), en ook uit andere regio’s hoort ze terug dat medewerkers sinds het event in hun eigen werk online stappen kunnen maken. “Dankzij de online events die STORMPUNT voor CiB ontwikkelde leerde ik zelf ook online sessies inrichten en faciliteren”, sluit Renate af.

Heb jij ook een uitdagend vraagstuk, waar een creatieve aanpak voor nodig is?