Innovatie Game: Het Creatieve Instituut

De wereld verandert snel en het is als organisatie essentieel om mee te veranderen. Om innovatief te zijn en in te kunnen spelen op veranderingen in de markt en maatschappij. Maar wat betekent dit voor jouw organisatie? Voor de manier waarop je samenwerkt? Voor de cultuur en structuur? Door het spelen van de offline Innovatie Game: Het Creatieve Instituut, krijg je als team meer inzicht in het effect van geschreven en omgeschreven regels op jullie innovatiekracht en probleemoplossend vermogen. 

 

‘Het spelen van de Innovatie Game heeft ons echt enorme eye-openers gegeven’  horen we vaak van deelnemers. Wat die eye-openers precies zijn, kunnen we helaas nog niet delen. Dan geven we teveel weg van de insteek van de game. Wat we wél kunnen doen is een kort overzicht geven van onze aanpak en de praktische zaken eromheen. En wil je een klein tipje van de sluier van ons? Laat het ons dan weten, wie weet delen we telefonisch net ietsje meer….

 

Voor wie is de game bedoeld?

De game is bedoeld voor teams die regelmatig samenwerken aan oplossingen. Denk hierbij aan innovatie- of projectteams in organisaties, maar bijvoorbeeld ook interne afdelingen of bureaus die opdrachten voor anderen uitvoeren. In deze game ervaar je hoe organisatiestructuur en -cultuur, de innovatiekracht en het probleemoplossend vermogen van een team of organisatie in de weg kunnen zitten… en hoe je daar wat aan kunt veranderen.

Over de game

  • In de Innovatie Game vormen spelers samen een organisatie: met een uitdagende opdracht en een veeleisende omgeving. Iedere speler krijgt een rol in het spel met daarbij taken en opdrachten. De opdrachten en taken passen we aan op jouw organisatie, zodat deze aansluiten bij de dagelijkse werkpraktijk van de spelers.

  • De Innovatie Game spelen we op locatie – bij jullie op kantoor, een externe locatie of op onze eigen StormCentrale in Utrecht. Belangrijk is dat de ruimte groot genoeg is, zodat we verschillende ‘zones’ kunnen creëren waar tijdens het spel kan worden gewerkt.

  • Het spelen van de Innovatie Game duurt 2,5 tot 3 uur. Dit is inclusief een aftrap en uitleg, het spelen van de Game en een (uitgebreide) reflectie.

  • Na afloop evalueren de deelnemers het spel en halen we hieruit de belangrijkste lessons learned. Vanuit STORMPUNT delen we vervolgens de belangrijkste innovatie tips. De lessons learned werken we na afloop van het spel uit in een visueel overzicht, die we achteraf toesturen naar de deelnemers.

  • Er kunnen 12 tot 20 deelnemers meedoen aan de Innovatie Game. Het spel spelen we ook met grotere groepen – dan splitsen we na de plenaire uitleg op in meerdere ‘organisaties’ die steeds in groepen van maximaal 20 deelnemers het spel doorlopen.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden om onze offline Innovatie Game te spelen met jouw team? Neem dan contact met ons op of vul het formulier hieronder in.

 

    * Verplichte velden