Online Game De Fabriek

Directeur Karin van Kletskoppen heeft een groot probleem: haar Fabriek waar al 100 jaar koekjes worden gebakken lijdt zwaar verlies. Voor het team van adviseurs – de spelers – de taak om met vernieuwende ideeën te komen om te zorgen dat de fabriek niet ten onder gaat. Welk team slaagt erin om het beste idee te verzinnen in de beschikbare tijd?

 

In deze tijd waarin creatief denken en probleemoplossend vermogen essentiële vaardigheden zijn, is het mooi om hier op een speelse manier kennis mee te maken. Door het spelen van deze innovatie game ervaren deelnemers wat de kracht en uitdagingen zijn in creatief denken en hoe je dit kunt inzetten in je eigen dagelijkse praktijk.

 

Voor wie is de game bedoeld?

De game kan worden gespeeld met teams van 10 tot 36 personen. Dit kunnen teams uit dezelfde organisatie zijn, maar ook teams uit verschillende organisaties die regelmatig met elkaar samenwerken. De principes van creatief denken die in de game worden toegepast zijn breed toepasbaar. Door deze na het spelen de Game in hun eigen werk in te zetten, versterken de spelers hun probleemoplossend vermogen en kunnen zij makkelijker met uitdagingen aan de slag gaan.

Over de game

  • De Innovatie Game spelen we online, waarbij we gebruik maken van videobeltool Zoom en online whiteboard Miro.
  • Voorafgaand ontvangen deelnemers van ons informatie met daarin uitleg over de game en de spelregels. Ook oefenen ze vooraf met het gebruik van Miro via onze Miro Warming Up, zodat iedereen de basisfuncties van de tool kent.
  • Het spelen van het spel duurt 2 tot 2,5 uur. Er is ruimte voor minimaal 10 en maximaal 36 deelnemers.
  • Na een introductie van het spel door de directeur Karin van Kletskoppen zelf gaan de teams in subgroepen aan de slag met de uitdagende opdracht. De specifieke opdrachten en inzichten die spelers opdoen, die houden we natuurlijk liever geheim. Maar verwacht veel energie, plezier en oh-jaaaaa’s als reactie!
  • Na het spelen van het spel eindigen we met een reflectiemoment, waarin deelnemers hun inzichten opschrijven en kort delen met elkaar. 

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden om onze Innovatie Game De Fabriek met jouw team te spelen? Neem dan contact met ons op of vul het formulier hieronder in.

 

    * verplichte velden