Gezond Geluid FAQ

 

Op deze pagina vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan even contact met ons op, we beantwoorden deze graag!

 

Voor wie zijn de Visie Cafés bedoeld?

De publieke gezondheid van de toekomst is van ons allemaal. Woon je in één van de twee GGD-regio’s, werk je veel met de GGD samen, werk je zelf bij onze GGD-en of ben je gewoon geïnteresseerd in gezondheid, dan ben je welkom!

 

Kan ik meedoen aan een VisieCafé buiten ‘mijn’ werkgebied?

Ja, dat kan zeker. We zijn benieuwd naar de toekomst van de publieke gezondheid in het werkgebied van GGD Hart voor Brabant en GGD West-Brabant. Omdat de uitdagingen en kansen die de toekomst biedt in de gehele regio veel overeenkomsten zullen hebben, werken de GGD-en in dit project samen. Daarbij is ook aandacht voor wat er op lokaal niveau speelt.

 

Kan ik mijn collega’s of netwerk ook uitnodigen?

Graag zelfs! We willen zoveel mogelijk mensen bereiken, dus je helpt ons enorm door deze oproep te verspreiden. Om dit makkelijker te maken hebben we een communicatiekit ontwikkeld, waarin je alles vindt om je daarbij te helpen. Van uitnodiging tot beeldmerk of flyer. Je download de communicatiekit via deze link. 

 

Waarom ben ik op de site van STORMPUNT?

STORMPUNT begeleidt de Visie Cafés. Door je aan te melden via de STORMPUNT-website zorgen we dat je tijdig alle praktische informatie ontvangt. STORMPUNT en de GGDen Hart voor Brabant en West-Brabant hebben hiervoor een verwerkersovereenkomst, zodat je er zeker van kunt zijn dat de gegevens alleen voor communicatie rondom het Visie Café wordt gebruikt.

 

Wat gebeurt er na de Visie Cafés?

De informatie, inzichten en ideeën die we ophalen bij de Visie Cafés verwerken we in een nieuwe toekomstvisie voor GGD Hart voor Brabant en GGD West-Brabant. Deze visie vertalen we vervolgens naar een beleidsvisie voor de komende vier jaar. En die wordt weer uitgewerkt in concrete plannen en acties voor het komende jaar. Zo maken we samen van onze visie ook écht muziek.

 

Waarom Gezond Geluid?

Werken aan de publieke gezondheid doen we samen, met partners én inwoners. En dat gezonde geluid klinkt alleen wanneer we hierin samen optrekken. Vergelijk het met een muziekband, waarin ieder lid afzonderlijk zijn eigen plan trekt. De muziek klinkt dan nergens naar. Maar als de spelers samen hun ritme en aanpak op elkaar afstemmen ontstaat er magie. Dat effect, dat willen we met gezond geluid bereiken. Een gezond geluid, voor de publieke gezondheid van de toekomst. Dat is van ons allemaal.

 

Drie uur online? Is dat wel te doen?!

Jazeker! Vanuit STORMPUNT zorgen we ook online voor een wervelend programma. We werken naast Zoom in een digitaal whiteboard in Miro, waar we op digitale post-its alle inzichten vastleggen. Dat doen we in kleine subgroepen zodat je ook echt het gesprek samen voert. Daarbij word je begeleid door een facilitator, die zorgt dat iedereen aan bod komt én technisch helpt als dat nodig is. De afgelopen twee jaar hebben we veel ervaring opgedaan met het begeleiden van grote groepen online. Ook online vliegt de tijd voorbij tijdens een Visie Café!